Окръжнитя съд в Стара Загора даде ход на делото срещу 39-годишния

...
Окръжнитя съд в Стара Загора даде ход на делото срещу 39-годишния
Коментари Харесай

Започна делото за убийството на наркодилъра Стамбето, роднините му протестираха пред съда

Окръжнитя съд в Стара Загора даде ход на делото против 39-годишния Владимир Василев, упрекнат за убийството на Станимир Иванов, прочут с прякора Стамбето.
Още по темата
Срещу Василев е повдигнато обвиняване за това, че на 24 март м.г. в Стара Загора, в офис на личната му компания за бързи заеми, е застрелял със законно притежаван револвер " Берета " престъпно проявения Иванов. Стамбето работел от няколко години за обвинения предприемач. До убийството се стигнало след скандал за неуредени финансови връзки. След стрелбата Владимир Василев умерено е изчакал полицията, на която предал и оръжието.

Преди днешното съвещание другари и близки на убития излязоха на митинг пред постройката на Съдебната палата в Стара Загора с искане за обективна присъда.

" Ние имаме вяра, че съдът ще наложи най-тежкото наказване, само че сме тук тъй като имаме опасения, че килърът, който е под домакински арест, си излежава присъдата в нечуван комфорт. Това ни тормози - че той може да си остане на независимост ", сподели пред Българска телеграфна агенция майката на Станимир Иванов - Стамена Пантелеева.

Приятелката му Десислава изиска най-строгото наказване - " пожизнен затвор ", за Владимир Василев.

Съдебният състав конституира като частни обвинители и цивилен ищци родителите на потърпевшия и неговата съжителка, които предявиха искове за претърпените неимуществени вреди в размер от по 150 000 лв., ведно със законната рента.

Делото е планувано за през днешния ден и на следващия ден. По време на съвещанията ще бъдат извършени разпити на очевидците и движимостите лица, посочени в листата за приканване към обвинителния акт.

36-годишният Станимир Иванов бе добре прочут на полицията. Той бе престъпно проявен за разпространяване на опиати и палежи на коли.

През 2016 година Стамбето и негови другари, събрали се на ваучър в жилището на дилъра в кв. " Три чучура Юг ", започнаха да хвърлят , както и пиратки от осмия етаж на детската площадка долу. След като служителите на реда дойдоха на място, мъжете се барикадираха в жилището. След двучасова блокада приятелите на Стамбето бяха арестувани, а самият той съумя да избяга. Месец по-късно се съобщи самичък и бе наказан на 18 месеца затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР